Cinsault. The improving grape!

cinsault

Ursprung: SAi??dra Frankrike. Uttalas san-so. KAi??nd som en ”improving grapeai???.

Vad tillfAi??r dA? san-so som pA?verkar slutresultatet?

FramfAi??rallt fAi??rsk rAi??d frukt i arom och smak. generic Flomax Jordgubbar och hallon Ai??r kAi??nda markAi??rer samt en ton av peppar. Man kan sAi??ga att den tyglar sina druvpartners och tillfAi??r en sammetslen och fruktdriven aura istAi??llet fAi??r ex tanniner och fAi??rg. Vid lyckade resultat lyfter druvorna varandra och den sA? viktiga balansen uppnA?s. KAi??nda kAi??rlekspartners Ai??r bland annat grenache och carignan. Nedan flyger dock druvan pA? egen hand.

Birichino Bechthold Vineyard Cinsault 2012Ai??Ai??199 kronor

HAi??rligt ungdomlig med en sval framtoning. Den rAi??da frukten Ai??r tydlig men vi hittar ocksA? Ai??rtig lakrits, blommor och brutna kvistar. Saftigt med en flAi??rtig personlighet. Ett sAi??llskapsvin att bara njuta av.

