Alkoholfria ess!

IMG_2465

Man har kunnat skAi??nja en vAi??ldigt positiv trend fAi??r de alkoholfria alternativen de senaste A?ren. BA?de pA? krogen och privat har nyfikenheten fAi??r de etanolfria alternativen Ai??kat. Och med en efterfrA?gan kommer ett utbud som Ai??r roligare, bAi??ttre och mer anvAi??ndbart.

Jag gjorde i veckan en djupdykning i Sveriges bAi??sta portfAi??lj och blev allt annat Ai??n missnAi??jd.

Alain Millat

En mAi??stare och troligen den okrAi??nte kejsaren av alkoholfri dryck. Frukten tvAi??ttas,selektera,krossas och pressas varpA? filtrering genom kieselgur och cellulosa Ai??ger rum. Sedan balanseras juicen med socker, vatten, citronsyra och stringens uppnA?s. Lysande dryck!

La Vigannerie

Vi befinner oss i hjAi??rtat av Calvados Pays dA?Auge. FAi??rutom den Ai??dla spriten produceras hAi??r cider av vAi??rldsklass. FramstAi??llningen Ai??r helt naturlig och genomfAi??rd med traditionella metoder. HAi??r vAi??rnar man om hantverket och dA? blir oftast resultatet dAi??r efter. Cidern Ai??r den bAi??sta alkoholfria jag nA?gonsin provat.

Fentimans

Onda tungor hAi??vdar att man inte druckit en riktigt GT om den inte svetsats med Thomas Fentimans botaniska dryck. HAi??r har drycken macererats med den primAi??ra rA?varan som kan vara allt frA?n frukt och kryddor till aromatiska oljor. Balansen sammanfogas med hjAi??lp av kolsyrat vatten. Drycken Ai??r vAi??ldigt anvAi??ndbar och hittas nu i de flesta menyer runt om i landet. Ett klockrent alternativ till det asiatiska kAi??ket finns att kAi??pa pA? systembolaget. HAi??r

IMG_2461

 

IMG_2467

