Vin till pizza.

Image 2016-02-26 at 11.52
En pizza kan vara allt frA?n en sAi??ndagens lifesaver till ett kulinariskt mAi??sterverk. Majoriteten Ai??lskar den vAi??lfyllda runda degskivan som underbart osande plockas ut frA?n ugnen. Men hur toppar man upplevelsen? Jo, man har ett passade bra vin som komplement.

 

about Visst Ai??r det skAi??nt att bestAi??lla hem en pizza, slAi??nga upp fAi??tterna pA? soffbordet och slAi??titta pA? nA?got obskyrt program om giraffer. Ai??n bAi??ttre Ai??r det att trolla fram det runda mAi??sterverket sjAi??lv, slAi??nga upp fAi??tterna pA? kAi??ksbordet och slAi??titta pA? fAi??rvandlingen genom ugnsrutan. I bA?da fallen fAi??rhAi??js upplevelsen av ett glas flytande kAi??rlek. Dagens tvA? tips gA?r utmAi??rkt att kombinera med diverse pizzor, men testa vinet fAi??rst och fA? en feeling fAi??r lAi??mpliga tillbehAi??r.

La Porta di Vertine 2012 Chianti Classico 199 kronor

Urtypiskt och dAi??rfAi??r ett helt underbart vin. Sjungande syror och galande garvsyra. Lufta vinet 1-2 timmar och njut sen av kAi??rsbAi??r, Ai??rter, grusiga mineraler, tobak och lakrits. En lAi??ckert skrudad CC helt enkelt.

Markowitsch Pinot Noir 2013 139 kronor

Tydligt rAi??dfruktig och Ai??rtig pinot frA?n Ai??sterrike. KrAi??ver sin tid i syre fAi??r att Ai??ppna upp men sen blommar en okomplicerad charm ut. Vinet kommer jubla Ai??ver svamp och serranoskinka.

 

 

 

IMG_2443

