LA?t nyfikenhet besegra envishet!

I mAi??nniskans natur finns alltid en strAi??van efter att fA? vardagen att flyta utan att nA?gon sticker hA?l pA? luftmadrassen. Vi Ai??r extremt kAi??nsliga mot det annorlunda och fAi??rAi??ndringar ses ofta med blida Ai??gon. Skygglapparna Ai??r enorma och individens verklighet bAi??r inte ruckas dA? vi alla Ai??r en produkt av vA?ra egna erfarenheter.Ai??

Att penetrera detta tunnelseende Ai??r fAi??r mig vAi??ldigt kittlande dA? det egentligen grundar sig i envishet, hopplAi??s envishet.

atarax online

Vad har dA? detta med vin att gAi??ra?Ai??

Efter att i nA?gra A?r studerat fenomenet vin kontra journalist kontra konsument sA? Ai??r det uppenbart att det finns variabler som vAi??ger tyngre Ai??n vad de kanske borde. All forskning sAi??ger att det som primAi??rt pA?verkar individen vid kAi??p Ai??r pris och betyg.

DA? Ai??r det egentligen inte sA? konstigt att konsumenten kAi??per 3 l vin fAi??r inga pengar alls nAi??r boxen i frA?ga har fA?tt 5 solar eller ett ai???Bra kAi??pai??? i nA?gon fAi??rlorad blaska. Boxvin Ai??r big business, inget annat. En bulkprodukt som genererar ofantligt stora summor i en skrud av plast och wellpapp. Och tro mig, precis som att Plura inte frossar ost frA?n Castello knAi??cker dessaAi??ai???Ai??experter” sjAi??lva upp en box nAi??r helgen stundar. Men det Ai??r bra fAi??r de det egna varumAi??rket att spotta ur sig hAi??ga betyg, money talks PUNKT. Det finns givetvis undantag, all cred till ex Tumble och Sanna pA? DN eller StyregA?rd pA? DI som fortfarande sAi??tter hantverket i centrum.Ai??

Mat-precis som dryck- ligger oss varmt om hjAi??rtat och kAi??nns dAi??rfAi??r tacksamt att jAi??mfAi??ra med.

Exempel: Alla som nA?gonsin tillagat en lasagne frA?n scratch vet att slutresultatet kontra den frysta versionen skiljer sig vAi??ldigt, vAi??ldigt mycket. FAi??rklaringen Ai??r enkel. Den hemlagade Ai??r tillverkad med kAi??rlek och bra rA?varor. Lyckas kocken kommer lasagnen vara balanserad och smakrik utan defekter. Variabler som viskar om en lyckad produkt och som ocksA? gA?r att applicera pA? ett gott och bra vin. Vinet (lasagnen) Ai??r antingen en spegel av vinmakaren (kocken) eller omrA?dets terroir (rA?varan m.m), eller av bA?da. Och det behAi??ver inte kosta en fAi??rmAi??genhet. En box (fryst lasagne) Ai??r en spegel av industri och girighet.

Majoriteten bryr sig nog inte ett dyft, berusning och avkoppling Ai??r viktigare Ai??n sjAi??lva innehA?llet. Men titta pA? renAi??ssansen som restaurangscenen genomgA?tt de senaste 10-15 A?ren. Den bygger pA? en progressiv nyfikenhet samt en vilja att ta elefantkliv bort frA?n normen. Bevisligen ett lyckat framgA?ngsrecept.Ai??

Och betAi??nk den nu sA? omhuldade IPA:n. Inte alla, men fAi??rsta gA?ngen uppfattade nog mA?nga Ai??let som vAi??ldigt beskt. Preferensen var ju lager, lager, lager ochAi??kanske en stout nAi??r den rebelliska A?dran ropade. Nu Ai??r Ai??l driven av humle extremt mainstream och trenden har tillA?tit andra stilar att se dagens ljus. Och hAi??r och hAi??pna, vi Ai??r villiga att betala trots att priserna Ai??r avsevAi??rt hAi??gre. Jag tror det Ai??bottnar i tvA? saker- Nyfikenhet samt en seriAi??s rapportering frA?n duktiga Ai??lskribenter.

LA?t inte er personliga smak vara en reflektion av en siffra, tillA?t den att utvecklas. VinvAi??rlden Ai??r fantastisk.

Av tvA? onda ting vAi??ljer jag alltid det jag inte prAi??vat.

IMG_2073

